Pompoencake

Pompoencake

 

 

200 g pompoen (bijvoorbeeld een Amoro of Fictor) 

120 g roomboter ongezouten 

120 g donkerbruine basterdsuiker 

3 eieren

250 g tarwe bloem

1 zakje bakpoeder

150 ml magere yoghurt

Snufje zout

 

Zet de oven op 180 graden.

Rasp de pompoen grof. Bij dit type mag de schil gewoon mee geraspt worden. Als het beslag klaar is voeg je pas de rasp toe.

 

Meng de boter met de suiker tot een gladde mix. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de yoghurt. Nu mag de bloem, het zout en de bakpoeder ook toegevoegd worden.  Meng nu de geraspte pompoen door het beslag.

 

Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de pompoencake in 50 min gaar.  

 

Tip: eventueel kun je door het beslag een tl. kaneel en een snufje kruidnagel doen of/en de rasp van een sinaasappel.

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling
- verzenden wereldwijd

© 2015 - 2020 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel