Spaghetti pompoen algemene bereiding

Een bijzondere en zeer smaakvolle pompoensoort is de spaghetti pompoen. Ze zijn er in het zachtgeel, wit en créme groengestreept. Het gewicht kan per soort verschillen van 400 gram tot ongeveer 2,5 kg. 
Zelf vinden wij de orginele 'Spaghetti Squash' de fijnste door zijn grovere spaghetti structuur. De 'Stripetti' is een kruising met 'Delica' waardoor de smaak en houdbaarheid wat verbeterd zijn, maar de structuur is wat fijner.
'Small Wonder' is de kleinste en ook ideaal voor kinderen die op hun eigen bord de slierten uit de pompoen willen halen. Zo krijg je ieder kind aan de groentes.

Bereiding van de spaghetti pompoen
Er zijn twee manieren om een spaghetti pompoen te garen. Dat kan door deze te koken in water of boullion of door deze in de oven te leggen.

Je kan er voor kiezen om de pompoen in de lengte of in de breedte door te snijden. Hier zitten een paar kleine voor en nadelen aan.
- Breedte: langere "spaghetti" slierten maar ongelijkmatige garing die langer zal duren
- Lengte: kortere "spaghetti" slierten maar een snellere en gelijkmatigere garing.


Garing door te koken
Zet een pan op het vuur met water of boullion waar de pompoen in zijn geheel in kan. Spoel de pompoen af en snijd deze door. 
Haal de zaden uit de pompoen en leg de twee helften vervolgens in het water of de boullion. Met een vork kan je in de pompoen prikken om te kijken wanneer deze gaar is. Als je er makkelijk doorheen prikt is deze gaar. Meestal ongeveer na 30 min.

Garing in de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats een rooster halverwege de oven. Zet een ovenschaal klaar waar de twee helften in passen en zet er ongeveer 0,5 cm water in. Dit om de luchtvochtigheid hoog te houden tijdens de garing, zo droogt het vruchtvlees minder uit. 
Snijd de pompoen door midden en haal de zaden er uit. Smeer het vruchtvlees in met olijfolie en plaats de twee helften in de ovenschaal en vervolgens kan de schaal in de oven.
Na ongeveer 30 tot 45 minuten is de pompoen gaar, dit kan je testen door met een vork in het vruchtvlees te prikken. 

Als de pompoen gaar is kan je het vruchtvlees met een vork uit de pompoen halen. Het vruchtvlees zal er dan dus als slierten uit komen.

Vervolgens kan deze heerlijk met een tomatensaus, roomsaus of koud als salade geseerveerd worden. De mogelijkheden zijn er net zo veel als met gewone pasta.

Eet smakelijk!

Aanbieding

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling
- verzenden wereldwijd

© 2015 - 2021 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel