Spaghetti pompoen algemene bereiding

Een bijzondere en zeer smaakvolle pompoensoort is de spaghetti pompoen. Ze zijn er in het zachtgeel, wit en créme groengestreept. Het gewicht kan per soort verschillen van 400 gram tot ongeveer 2,5 kg. 
Zelf vinden wij de orginele 'Spaghetti Squash' de fijnste door zijn grovere spaghetti structuur. De 'Stripetti' is een kruising met 'Delica' waardoor de smaak en houdbaarheid wat verbeterd zijn, maar de structuur is wat fijner.
'Small Wonder' is de kleinste en ook ideaal voor kinderen die op hun eigen bord de slierten uit de pompoen willen halen. Zo krijg je ieder kind aan de groentes.

Bereiding van de spaghetti pompoen
Er zijn twee manieren om een spaghetti pompoen te garen. Dat kan door deze te koken in water of boullion of door deze in de oven te leggen.

Je kan er voor kiezen om de pompoen in de lengte of in de breedte door te snijden. Hier zitten een paar kleine voor en nadelen aan.
- Breedte: langere "spaghetti" slierten maar ongelijkmatige garing die langer zal duren
- Lengte: kortere "spaghetti" slierten maar een snellere en gelijkmatigere garing.


Garing door te koken
Zet een pan op het vuur met water of boullion waar de pompoen in zijn geheel in kan. Spoel de pompoen af en snijd deze door. 
Haal de zaden uit de pompoen en leg de twee helften vervolgens in het water of de boullion. Met een vork kan je in de pompoen prikken om te kijken wanneer deze gaar is. Als je er makkelijk doorheen prikt is deze gaar. Meestal ongeveer na 30 min.

Garing in de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats een rooster halverwege de oven. Zet een ovenschaal klaar waar de twee helften in passen en zet er ongeveer 0,5 cm water in. Dit om de luchtvochtigheid hoog te houden tijdens de garing, zo droogt het vruchtvlees minder uit. 
Snijd de pompoen door midden en haal de zaden er uit. Smeer het vruchtvlees in met olijfolie en plaats de twee helften in de ovenschaal en vervolgens kan de schaal in de oven.
Na ongeveer 30 tot 45 minuten is de pompoen gaar, dit kan je testen door met een vork in het vruchtvlees te prikken. 

Als de pompoen gaar is kan je het vruchtvlees met een vork uit de pompoen halen. Het vruchtvlees zal er dan dus als slierten uit komen.

Vervolgens kan deze heerlijk met een tomatensaus, roomsaus of koud als salade geseerveerd worden. De mogelijkheden zijn er net zo veel als met gewone pasta.

Eet smakelijk!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2017 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.