Pompoenjam

Pompoenjam

Voor ongeveer zes potjes pompoenjam heb je nodig:
1kg pompoen bijvoorbeeld Winterluxury,  Jaspee de Vendee of Galeux d’Eysines
½ bloedsinaasappel, zowel de rasp van de schil als het vruchtvlees en sap. 
1 vanillestokje (even doorsnijden in de lengte)
1 pak geleisuiker speciaal (halfzoet)
Pectine

Een schoteltje of schaaltje in de koelkast zetten.
De pompoen schillen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
In  een  ruime pan doen en eventueel een heel klein beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen. 
Voeg nu de geraspte schil, het sap en het vlees van de bloedsinaasappel toe. En het vanillestokje.

Brengt het aan de kook en laat het zacht door koken tot de pompoen gaar is en uit elkaar valt
Haal het vanillestokje eruit en voeg de geleisuiker toe. Breng het opnieuw aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken. Je kunt testen of de jam na afkoeling stevig genoeg is door op het koude schoteltje of schaaltje een druppel van de jam te laten vallen. Deze koelt dan vrijwel direct af en je weet dan meteen of je nog extra pectine toe moet voegen. 
Vul het na het koken af in schone en goed sluitende potten. Hou de rand en deksel goed schoon, anders krijg je schimmel onder de rand. 
Omdat de jam halfzoet is is hij beperkt houdbaar. 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling
- verzenden wereldwijd

© 2015 - 2020 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel