Pikante pompoenchutney

Pikante pompoenchutney 

 

Ongeveer 6 maanden houdbaar

 

Voor ongeveer 8 potten (ca. 2 dl)

 

500 g pompoen (een vlezig, fruitig ras als Speckled Hound of Crown Prince)

300 g uien

150 g rode paprika

220 g ananas

75 ml appelsap

1/2 el kerriepoeder

1/2 tl gemalen koriander

1/2 tl cayennepeper

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl gemalen komijn

30 g zout

2 laurierblaadjes

180 g geleisuiker

1,8 dl appelazijn

 

Snijdt de pompoen in parten, verwijder de schil en pitten en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui, maak de paprika schoon en snijdt hem in kleine stukken. Schil de ananas, verwijder de kern en snijdt het vruchtvlees klein.

Weeg de benodigde hoeveelheden af.

 

Breng groente, fruit, appelsap en specerijen aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Roer geregeld door. Verwijder de laurierblaadjes en roer de geleisuiker en de appelazijn er door. Laat geheel nog 8 minuten onder geregeld roeren koken. Breng de chutney nogmaals op smaak en vul dan de gesteriliseerde potten met het kokend hete mengsel. Sluit de potten goed af en zet ze min. 5 minuten ondersteboven. Bewaar ze donker en koel. 

 

Tip: deze pikante pompoenchutney past uitstekend bij gebraden en gegrild vlees of een blokje kaas. 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling
- verzenden wereldwijd

© 2015 - 2020 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel