Hummelse pompoen in zoetzuur

Hummelse pompoen in zoetzuur 

 

Voor ongeveer 6 potjes

 

1 kg pompoen (van een fruitig en vlezig ras als Mini Musk of een Crowning F1)

1/2 liter appelciderazijn 

500 g suiker

2 kaneelstokjes

Rasp de schil van 1 citroen

1/2 tl gemberpoeder 

8 kruidnagels

 

Verdeel de pompoen in parten en verwijder de schil en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de azijn, suiker, citroenrasp, kaneel, gember en kruidnagel aan de kook. Laat dit 10 min zachtjes koken.

 

Doe nu de in blokjes gesneden pompoen erbij en laat dit 10 tot 15 min zachtjes koken tot de pompoen glazig wordt (tijd kan per ras verschillen). 

 

Haal de pompoenblokjes nu uit het azijn en suiker mengsel en verdeel ze over de potjes. Laat het azijn en suiker mengsel nog even koken zodat het iets dikker wordt. Verdeel nu het mengsel ook over de potjes en sluit ze goed af. Laat de potjes minimaal 5 min op de kop staan. Bewaar ze donker en koel.

 

Tip: deze Hummelse pompoen in zoetzuur is erg lekker bij o.a. rundvlees gerechten en stoofschotels.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling
- verzenden wereldwijd

© 2015 - 2021 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel