Pittige Thaise pompoensoep

Pittige Thaise pompoensoep

Voor deze pikante pompoensoep heb je nodig:

- Butternut ca 1,5 kg 
- Groentebouillonblokjes
- Kokosmelk  1 blik van 400 ml of twee kleine pakjes
- Boemboe voor rode curry (Fair trade van de AH vinden we zelf het lekkerst, andere soorten zijn vaak heel erg pittig)
- Rode paprika
- 2 uien

De pompoen schoonmaken, pitten verwijderen en in niet te kleine stukken snijden. Schillen is bij butternut niet nodig. Maak de paprika en uien schoon en snijd ze ook in grove stukken.
Doe de pompoen in een ruime pan, voeg de gesneden paprika en de ui toe.

Water toevoegen tot de groentes en pompoen net niet onder staan. Houd goed bij hoeveel water je toevoegt, want voor deze hoeveelheid voeg je ook de bouillonblokjes toe + 1 extra.

Voeg nu de rode currypasta toe.

Breng het aan de kook en laat het zachtjes door koken, in ca. 20 minuten is het gaar. 

Met een staafmixer maak je er een mooie gladde soep van en als laatst voeg je de kokosmelk toe.

Eventueel kan je korianderblad of basilicum gebruiken voor de garnering.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling

© 2015 - 2022 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel