Pittige Thaise pompoensoep

Pittige Thaise pompoensoep

 

 

Voor deze licht pittige pompoensoep heb je nodig:

Butternut ca 1,5 kg 

Groentebouillonblokjes, naar hoeveelheid water

Kokosmelk  1 blik

Boemboe voor rode curry (Fair trade van de AH vinden we zelf het lekkerst, andere soorten zijn vaak heel erg pittig)

Rode paprika

Ui

 

De pompoen schoonmaken, pitten verwijderen en in stukken snijden. Schillen is bij butternuts niet nodig. 

Doe de pompoen in een ruime pan, voeg de gesneden paprika, de ui en de kokosmelk toe.

De hoeveelheid water is afhankelijk van de pompoen en de pan. Dus water toevoegen tot het net onder staat. Houd goed bij hoeveel water je toevoegt, want voor deze hoeveelheid voeg je ook de bouillonblokjes toe.

Dan de rode currypasta erin.

Breng het aan de kook en laat het zachtjes door koken, in ca. 20 minuten is het gaar. 

Met een staafmixer maak je er een mooie gladde soep van.

Eventueel kun je korianderblad gebruiken voor de garnering.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Voordelen van bestellen bij van der Plancke:

- grootste zaden assortiment van oost Nederland door onszelf samengesteld uit eigen ervaring als bloemist, als hovenier en uit eigen moestuin
- makkelijk en veilig betalen via oa Ideal, vooraf overmaken en Belfius
- u krijgt direct een order bevestiging met factuur naar uw e-mail gestuurd
- zodra uw zaden verzonden zijn krijgt u een bevestiging van de verzending naar uw e-mail gestuurd
- altijd een pakbon bij uw bestelling
- verzenden wereldwijd

© 2015 - 2021 van der Plancke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel